Trimsalon Maji

Tussenbree 6

9403 JC Assen

tel:0657757739

tel:0592855299

bgg tel: 0592344339

Ook appen kan en met de voicmail graag u nummer achterlaten.

OPENINGS TIJDEN

11: 00 - 17:00

Maandag - Vrijdag

11:00 - 16:00

Zaterdag (weekend tarief)

Contact
LET OP!!! Gratis puppy* trim**

*  tot 4 maanden oud

** alleen de eerste keer

© 2015 by Trimsalon Maji.

  • Black Facebook Icon
Lid van het ABHB vakvereniging

Tanden reinigen

Tanden verzorging en reiniging is voor honden net zo belangrijk als voor mensen. Niet alleen de tanden maar ook de tong.

Honden kunnen door slecht onderhoud en reiniging van het gebit veel plak ontwikkelen. Hierdoor krijgt de hond uiteindelijk tandsteen wat uiteindelijk tot ontstoken tandvlees kan leiden.

Er zijn dan twee risico's voor uw hond:

  •  Het tandvlees trekt zich terug waardoor tand wortels bloot komen te liggen waardoor uw hond pijn heeft en uiteindelijk tanden en kiezen kan verliezen.

  • De bacteriën van de ontsteking gaan zich verder in het lichaam verspreiden. Deze bacteriën hebben regelmatig gevolgen waarbij ze ontstekingen door het hele lichaam kunnen veroorzaken. Vooral hartkleppen, nieren en lever zijn erg berucht. 

 

Kortom in het beste geval houdt u er een forse rekening van de dierenarts aan over, in het slechtste geval overlijdt uw hond aan de gevolgen van de infectie.

 

Het is mogelijk zelf het gebit te reinigen, maar het reinigen van het gebit en waar mogelijk verwijderen van tandsteen is ook een standaard onderdeel van het trimmen bij trimsalon Maji.

Uiteraard zijn wij afhankelijk of de hond dit toelaat en soms is de hoeveelheid tandsteen al te veel en moet dit onder narcose door uw dierenarts verwijderd worden.