top of page

Tanden reinigen

Tanden verzorging en reiniging is voor honden net zo belangrijk als voor mensen. Niet alleen de tanden maar ook de tong.

Honden kunnen door slecht onderhoud en reiniging van het gebit veel plak ontwikkelen. Hierdoor krijgt de hond uiteindelijk tandsteen wat uiteindelijk tot ontstoken tandvlees kan leiden.

Er zijn dan twee risico's voor uw hond:

  •  Het tandvlees trekt zich terug waardoor tand wortels bloot komen te liggen waardoor uw hond pijn heeft en uiteindelijk tanden en kiezen kan verliezen.

  • De bacteriën van de ontsteking gaan zich verder in het lichaam verspreiden. Deze bacteriën hebben regelmatig gevolgen waarbij ze ontstekingen door het hele lichaam kunnen veroorzaken. Vooral hartkleppen, nieren en lever zijn erg berucht. 

 

Kortom in het beste geval houdt u er een forse rekening van de dierenarts aan over, in het slechtste geval overlijdt uw hond aan de gevolgen van de infectie.

 

Het is mogelijk zelf het gebit te reinigen, er zijn speciale tandenborstels te koop en ook van die borstelduimpjes. ook een kinder tanderborstel kan heel goed. haal bij de DA een tandpasta die weten welke goed kunnen bij u hond V sommige hondenkunnen met reacties te maken krijgen bv collie achtigen met het MDR-1 deffect moeten hier rekening mee houden de DA kan dat dus t beste adviseren.

bottom of page