top of page

Hoe werk ik

Bij trimsalon Maji gebruik ik veel verschillende trim technieken.

Ik gebruik de bad en baas techniek voor het pijnloos ontharen van de hond en (binnen bepaalde grenzen) ook de vacht uit de klit te krijgen. Deze techniek is beter en gezonder voor de vacht, de vacht word er gezonder van en gaat er veel mooier uit zien. Verder heeft u er veel langer profijt van in verhouding met het er uit plukken of kammen.

 

Verder neem ik altijd de tijd voor de honden. Dus is uw hond nog jong en heeft het dus nog een korte concentratie boog? Of is de hond juist heel gespannen en wordt het uw hond snel te veel. Of is uw hond juist oud en heeft regelmatig een rust pauze nodig? Bij mij krijgt elke hond een behandeling op maat. Ze mogen hier dus, indien nodig, tijdens de behandeling even lekker los lopen en zo even ontspannen.

Dus hier geen 10 honden per dag of de hond er even door rammen, omdat er maar 1 uur voor een hond gereserveerd is.

Ook mag de eigenaar er bij blijven, wat voor veel honden prettiger is. Maar in sommige gevallen is dit juist niet het geval en is de hond juist rustiger als de eigenaar er niet bij is. In overleg met de eigenaar probeer ik dan of het dan zonder de eigenaar beter gaat.

 

Bij mij gaan bijna alle honden in bad. (met uitzondering van de plukhond) Ook worden de tanden standaard gereinigd mits de hond het toelaat en de hoeveelheid tandsteen niet te veel is.

Tijdens de behandeling besteed ik veel aandacht aan of de hond ook andere mankementen vertoond zoals wondjes, bultjes en andere besmettingen of juist gevoelig zijn voor aanrakingen.

In die gevallen informeer ik u uiteraard over mijn bevindingen en is het uiteraard aan u wat u met deze bevindingen gaat doen. 

bottom of page