top of page

Bad en blaas techniek

De bad en blaas techniek kan bij alle honden die verharen worden gebruikt.

Nu zijn de meeste honden in het voor- en najaar in de grote rui, maar je hebt bijvoorbeeld ook honden met een mozaik verharing waar deze methode ook geschikt voor is. Bij deze honden verhaard steeds maar een gedeelte van de vacht en moeten zij dus meerdere keren behandeld worden.

 

Over het verharingsproces kut u meer lezen onder het kopje verharen.

 

Zoals de naam van de techniek al zegt gaat de hond eerst in bad. De hond wordt dan lekker ingezeept en gewassen en daarna doen ik dat nog een keer. Vervolgens gebruik ik een crèmespoeling, waarbij de crèmespoeling met een lekkere massage ingewerkt wordt.

Door deze behandeling gaan alle dode haren los zitten en gaan er al veel dode haren uit bij het uitspoelen.

 

Na het spoelen droog ik de hond voorzichtig af met de handdoek, waarna de hond verder wordt droog geblazen met een zogeheten waterblazer. De waterblazer kunt u als een soort krachtige föhn zien, welke de rest van het vocht uit de vacht blaast. Maar tegelijk met het vocht blaas ik ook de overgebleven loszittende dode haren eruit. En ook de meeste klitten kun je met een klein beetje geduld zonder de haren te beschadigen eruit blazen. 

Deze techniek vereist systematisch en secuur werken, maar de resultaten zijn dan vaak verbluffend.

De hond heeft vaak weer een klit en doodhaar vrije luchtig vacht, waardoor ook de huid weer lucht krijgt en de vacht zijn beschermende en isolerende werking weer terug krijgt.

 

Uiteindelijk gaat hierdoor de vacht meer glanzen, wordt gezonder en de hond voelt zich veel prettiger. Ook de verzorging tussen door wordt een stuk makkelijker. 

 

Uiteraard kan ik garanderen dat u nu geen enkele haar meer gaat vinden. Dit komt omdat de dek vacht vaak enkele weken later loslaat,  maar dit is een veel kleinere hoeveelheid haren dan de ondervacht.

 

Ik zou zeggen kom het eens proberen , u zult verstelt staan van hoe uw hond eruit ziet na zo'n behandeling.

 

Nou gaat nog wel eens het verhaal rond dat in bad niet goed is en slecht is voor vacht van de hond.

Dit komt vooral omdat er in het verleden veel met voor honden ongeschikte shampoos gewerkt werd, tegenwoordig zijn er shampoos waar u hond wel elke dag mee gewassen kan worden.

 

Ik gebruik altijd speciale honden shampoos, waarbij de natuurlijk vet balans van de vacht behouden blijft.

 

Gebruik nooit shampoo voor mensen, ook geen baby shampoo, deze drogen de vacht van de hond uit. Mensen hebben namelijk een heel andere pH waarde dan de honden. Ook heel veel shampoos bij tuincentra en dierenwinkels zijn niet altijd geschikt. Het beste is om bij uw trimsalon om advies voor de juiste shampoo te vragen. Dit geld ook voor andere vragen over de vacht verzorging zoals welke borstels of kam u het beste kunt gebruiken.

 

 

 

 

 

bottom of page